Några korta tips för accessoarer till en kort festklänning

Utbudet av accessoarer har ökat väldigt snabbt under de senaste åren och sättet du kan använda accessoarer på har också förändrats.

Nu är det till exempel trendigt att färga håret i starka färger och att matcha färger i övrigt på ett sätt som gör det både mer spännande och utmanande för dig när du väljer accessoarer till din korta festklänning. Du kan också bära smycken i allehanda färger och du kan bära dem på fler ställen än tidigare som till exempel i näsan och ögonbrynen.

Mantlar och jackor till en kort festklänning

När du bär en kort festklänning kan det svenska klimatet bli en utmaning, särskilt då det är vanligt med fester som börjar utomhus och fortsätter inomhus, eller tvärtom. Därför kan din korta festklänning med fördel matchas med en jacka eller mantel och just mantlar har blivit populära som accessoarer under 2019.

Skor till kort festklänning

Skorna du väljer till din korta festklänning kan visa tårna, ha hög eller låg klack och de kan faktiskt också bryta helt med färgen på din klänning. Du kan förstås också byta skor under festen om du vill. Värt att tänka på är att bekväma skor gör det enklare att hålla tempot uppe på fester som kanske pågår under en längre tid eller rent av en hel dag.

Image result for Några korta tips för accessoarer till en kort festklänning

Naglar och läppar

Både nagellack och läppstift är former av accessoarer och ska därför absolut tas med i processen för hur du väljer dina accessoarer. Färgerna behöver idag inte matcha färgerna på din festklänning eller dina skor men färgerna på naglar och läppar har betydelse och har de valts med omsorg kan de tillföra mycket till ditt utseende som helhet.

Kombinera accessoarerna till din korta festklänning

Nuförtiden är utbudet av accessoarer större än någonsin tidigare och den rådande trenden är mycket liberal vilket gör att du kan kombinera väldigt fritt. Du kan till exempel låta någon av accessoarerna sticka ut medan du låter andra smälta in i helheten. Du kan också välja att ha en kombination av olika färger som tillsammans utgör en stilfull helhet istället för att som tidigare slaviskt matcha alla färger och stilar. Trenden med större frihet medför dock att det blivit en större utmaning att hitta och kombinera alla accessoarer. Det finns dock bra ställen att hitta både festklänningar och accessoarer på som till exempel JJ’s House.

Smycken och hår

2019 är det trendigt med starkt färgat hår vilket förstås kan kännas utmanande för den som är konservativt lagd men det är samtidigt en tillgång för du kan kanske använda en färg som du kan tvätta ur dagen efter festen. I håret kan du också sätta smycken som du kan matcha med dina övriga juveler och när du bär en kort festklänning ska du förstås inte glömma bort anklarna. Ett snyggt smycke runt en av anklarna är mycket sexigt och kan bli pricken över, eller snarare under, i-et. Tänk på att inte låta smyckena ta för mycket plats jämfört med din klänning dock.

Sammanfattning av tips för accessoarer till korta festklänningar

Urvalet av accessoarer är som vi beskrivit ovan mycket stort och sättet att bära dem kan varieras nästan hur du vill. Detta ställer stora krav på urvalet du gör och det kan kanske ta lite tid att få till det perfekt men det är det värt om du lyckas få till det för då kan du komma att glänsa på ett perfekt sätt och visa att du har både stil identitet samtidigt som du är praktiskt klädd för festen. Viktigast av allt är förstås inte varje accessoar för sig utan den festklänning du bär.

 

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.